Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

Είναι κάτι παιδιά...


Ο Αχιλλέας από το Κάιρο, το γνωστό τραγούδι του Κώστα Τουρνά ήταν πριν τριάντα χρόνια το αγαπημένο τραγούδι διαμαρτυρίας των ομοφυλόφιλων της εποχής, ενάντια στο ρατσισμό και τη κοινωνική μισαλλοδοξία.

Τα χρόνια πέρασαν, οι καιροί άλλαξαν, αλλά δυστυχώς τα μυαλά παραμένουν τα ίδια.
Τα ίδια κλειστά, σαπισμένα από το μίσος και την κακία προς τον συνάνθρωπο μυαλά.

Ακούω συχνά διάφορους “άντρες” να λένε για τους ομοφυλόφιλους διάφορα όπως: ρε την παλιοαδερφή τη συκιά, τον κουνιστό και άλλα πολλά.
Η ερώτησή μου προς αυτούς είναι πάντα: αν αυτός ήταν αδερφός σου, αν αργότερα παντρευτείς και κάνεις γιο και είναι και αυτός έτσι;
Οι πιο συχνές απαντήσεις τους είναι: σιγά ρε συ, εγώ είμαι άντρας με αρχίδια και θα βγάλω γιο με αρχίδια, τι σχέση έχω εγώ με αυτούς ε;
Εγώ τα παντελόνια που φοράω τα τιμώ και αν ποτέ κάνω γιο πούστη, θα τον σκοτώσω.

Παντελόνια φοράνε και οι γυναίκες και τα τιμούν πολύ περισσότερο από ότι εσείς οι δήθεν άντρες!

Δεν καταλαβαίνουν ότι η ομοφυλοφιλία είναι καθαρά γενετική, ορμονική “πάθηση”, δεν καταλαβαίνουν ότι τα ίδια τα δικά τους γονίδια ίσως κάποια μέρα θα είναι αυτά που θα δώσουν τον γενετικό κώδικα για κάποιον ομοφυλόφιλο!

Πρέπει κάποτε να καταλάβουμε ότι ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει ό,τι γουστάρει στη προσωπική του ζωή και στο κρεβάτι του.

Πιστέψτε με, είχα και έχω φίλους ομοφυλόφιλους, που είναι περισσότερο ντόμπροι και άντρες από αυτούς που τα λένε αυτά και παριστάνουν τους άντρες.

Το να είσαι άντρας δεν είναι αξίωμα και δεν είναι κάτι το οποίο σε καθιστά ικανό να κάνεις ό,τι γουστάρεις και να υποβιβάζεις τους άλλους για να το παίξεις και να αισθανθείς εσύ περισσότερο άντρας.
Ο άντρας και το κάθε ανθρώπινο ον, πάνω απ’ όλα πρέπει να έχει αισθήματα, να υπολογίζει και να σέβεται ακόμα και το πιο ασήμαντο ον στον πλανήτη, να είναι πιστός σε κάθε σχέση του και πάνω απ’ όλα να ξέρει τι λέει και τι κάνει.

Ας θυμηθούμε το ρεφρέν αυτού του τραγουδιού που ανέφερα αρχικά και ας σκεφτούμε όλοι μας καλά, ότι ο άντρας και ο κάθε άντρας πάντα κρύβει μία γυναίκα μέσα του, πάντα υπάρχει κάτι το θηλυκό σε ένα άντρα και το αντίθετο σε μία γυναίκα.

“Είναι κάτι παιδιά που δε γίνονται άντρες
και δε ζουν τη ζωή τη δικιά σου
είναι κάτι παιδιά που δεν γίνονται άντρες
Θα μπορούσαν να είναι παιδιά σου”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου