Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Εμείς και το πουλί μας μέρος δεύτερο

Στο πρώτο μέρος του άρθρου μας ασχοληθήκαμε με κάποιες βασικές από τις εκατοντάδες ράτσες «πουλιών» που υπάρχουν στη γη. Φυσικά η λίστα περιέχει και άλλα είδη. Σας παραθέτουμε μερικά ακόμα με κάποιες από τις ιδιαιτερότητες αλλά και κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.

ΑΤΑΚΤΟ: Κάθε ιδιοκτήτης θα ήθελε το «πουλάκι» του να είναι άτακτο. Αλλά αυτό δεν είναι πάντα δυνατό. Είναι κάποιές μόνο ράτσες που ειδικεύονται στο είδος. Το άτακτο «πουλί» είναι ανένταχτο. Δεν μπαίνει σε καλούπια. Δεν γνωρίζει όρια και κανόνες. Δεν μπαίνει σε κλουβί. Αυτό πραγματικά πετάει από κανάρα σε κανάρα και δεν υπολογίζει τίποτα. Τα «γατάκια» τα αποφεύγουν για μόνιμα παιχνίδια. Αλλά όπως λέει και η παροιμία για το έξυπνο το «πουλί» που πιάνεται από τη μύτη έτσι και το άτακτο το «πουλάκι» συναντάει κάποιο επιδέξιο και τσαούσικο «γατάκι» και το κάνει μια μπουκιά. Αυτό είναι πάντα το τραγικό τέλος των άτακτων «πουλιών».

ΠΕΣΜΕΝΟ: Τα «πουλάκια» αυτά τα συναντάμε και με άλλα επίθετα. Θα τα ακούσετε και σαν «μαραμένα» ή σαν «μελάτα». Εδώ δεν μιλάμε για «πτηνά» που δεν βρίσκονται σε εγρήγορση. Μιλάμε για ανίατες περιπτώσεις που ότι και να τα κάνεις δεν λένε να σηκώσουν κεφάλι, δεν λένε να ορθώσουν το παράστημά τους. Οι φιλόζωοι που έχουν στην κατοχή τους τέτοια «πτηνά» είναι άνω τον 40 ετών και προσπαθούν με συνεχόμενες επισκέψεις σε κτηνιάτρους να ανασηκώσουν το πεσμένο τους «πουλάκι». Στο χειρισμό τους δείξτε πως δεν αντιλαμβάνεστε το πρόβλημα και φερθείτε τους τρυφερά. Προσοχή μόνο μην λιώσουν στα χέρια σας.

ΟΡΘΙΟ: Εδώ έχουμε να κάνουμε με μία ακόμα δύσκολη περίπτωση «πουλιού». Είναι γνωστές οι συνθήκες που κάνουν ένα «πουλάκι» να ορθώνει το ανάστημα του. Στην περίπτωση όμως του όρθιου δεν συμβαίνει έτσι. Εδώ έχουμε μια συνεχόμενη και ανεξήγητη ορθότητα. Το «πουλάκι» αυτό το συναντάμε σε ιδιοκτήτες που διανύουν την εφηβεία και πάντα το «πουλάκι» τους είναι σε εγρήγορση. Απαιτεί ιδιαίτερους χειρισμούς μιας και είναι ένα όπλο γεμάτο έτοιμο να εκπυρσοκροτήσει. Προσοχή! Αποφύγετε τα πολλά πολλά παιχνίδια μαζί του και περάστε στο ψητό. Και καλυφθείτε! Το «πουλί» αυτό τρυπάει και εφημερίδα όταν φτύσει.

ΥΠΕΡΒΑΡΟ: Συνήθως ανήκει σε υπέρβαρο ιδιοκτήτη. Είναι μια πονεμένη ιστορία «πουλιού». Είναι περικυκλωμένο από παχύ στρώμα λίπους. Χάνει κατά πολύ το ύψος του από αυτό και μόνο το γεγονός. Αλλά έχει και άλλα αρνητικά. Λόγω της φυσιολογικής συστολής του ιδιοκτήτη του, βλέπει σπανίως άλλα ζωάκια. Αλλά νιώθει και φοβερή μοναξιά. Ο ίδιος ο κάτοχός του δεν το βλέπει. Το έχει πάντα μαζί του, το πιάνει αλλά δεν το βλέπει λόγω της κοιλιάς που τους χωρίζει. Αν το συναντήσετε δείξτε του αγάπη και τρυφερότητα. Με τα υπέρβαρα «γατάκια» μπορεί να συνεννοηθεί μια χαρά. Μόνο εκείνα καταλαβαίνουν τον πόνο του.

ΑΤΡΙΧΟ: Και άλλη φορά έχουμε πει πως τα «πουλάκια» έχουν πούπουλα. Αλλά έχουν και τρίχες. Τα συγκεκριμένα όμως δεν έχουν ούτε πούπουλα ούτε τρίχες. Μιλάμε για σχεδόν καραφλά «πουλιά» που συναντάμε σε άτριχους επίσης κατόχους. Αυτοί προσπαθούν να καμαρώνουν για αυτή τους την ιδιαιτερότητα αλλά η αλήθεια είναι διαφορετική. «Πουλάκι» χωρίς τρίχα ίσον νερόβραστο, ανάλατο φαγητό. Προσοχή! Στα «πτηνά» δεν ενεργεί το FOLTENE. Καλύτερα απευθυνθείτε στα LASER LINE CLINIC ή στην DHI. Αυτές ξέρουν πως θα λύσουν το πρόβλημα.

ΕΠΙΔΕΞΙΟ: Φοβερή περίπτωση «πουλιού». Η χαρά κάθε φιλόζωου κατόχου. Όλη μέρα στο παιχνίδι. Είτε με παρέα είτε χωρίς το «πουλί» αυτό κελαηδάει συνεχώς. Γνωρίζει φοβερά κόλπα, στάσεις, διεισδύσεις και προσαρμόζεται σε κάθε περιβάλλον. Είναι επίσης ανθεκτικό σε σκληρή μεταχείριση αλλά και τρομερά προσαρμοστικό σε κάθε είδους «γατάκι» . Κάντε ότι θέλετε μαζί του. Η ανθεκτικότητα του είναι μοναδική. Εκμεταλλευτείτε την.

ΓΥΜΝΑΣΜΕΝΟ: Το «πουλάκι» αυτό το βρίσκουμε στα γυμναστήρια. Κάτω από μια μπάρα συνεχώς, πάνω σε έναν πάγκο ή σε ένα κωπηλατικό. Ο ιδιοκτήτης του προσπαθεί να το δυναμώσει, να το γραμμώσει και να το εκπαιδεύσει. Αλλά αυτά δεν γίνονται έτσι. Τα «πουλιά» δεν γυμνάζονται στα γυμναστήρια. Τα «πουλιά» δυναμώνουν με την καθημερινή τριβή τους στη ζωή και στο πεζοδρόμιο. Το γυμναστήριο είναι μόνο για τα αφεντικά τους. Και έτσι αυτά τα «πουλάκια» συνήθως είναι μόνα και βλέπονται όλη μέρα στον καθρέφτη. Τα «γατάκια» δελεάζονται πολλές φορές από τους ιδιοκτήτες των «πτηνών» τους και όταν τα βλέπουν και αυτά απογοητεύονται. Σημείωση: Τα TONOTIL και τα άλλα δυναμωτικά σκευάσματα ουδεμία επίδραση έχουν στο «πουλί» σας.

Φυσικά δεν είναι μόνο αυτά τα ήδη «πουλιών». Ο Ύψιστος, φρόντισε ώστε στο ζωικό βασίλειο να υπάρχουν εκατομμύρια ράτσες «πτηνών». Κάθε ιδιοκτήτης και διαφορετικό «πουλάκι». Υπάρχουν για όλα τα γούστα. Ανάλογα με τις απαιτήσεις σας και τις επιδιώξεις σας μπορείτε να βρείτε ή να αποκτήσετε και εσείς ένα από αυτά τα τόσο γλυκά ζωάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου