Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Εμείς και το πουλί μας μέρος πρώτο

Είναι γνωστό σε όλους το πόσο φιλόζωος είμαι. Είναι επίσης γνωστό, πως και στο παρελθόν είχα ασχοληθεί σε άρθρο μου με ζωάκια. Τότε ήταν τα «γατάκια». Σήμερα θα μιλήσουμε για πτηνά. Για «πουλάκια» λοιπόν ο λόγος. Κάθε ράτσας, κάθε χρώματος και κάθε είδους. Όπως λοιπόν και τότε, έτσι και τώρα θα ξεκινήσω με ένα ανέκδοτο που με βοηθάει να σας βάλω στο φιλοζωικό κλίμα του άρθρου.

Κάποτε λοιπόν, έπαιζαν μαζί, ο μικρός Κωστάκης με την μικρή Ελενίτσα. Κάποια στιγμή ο Κωστάκης πήγε πιο πέρα για να κάνει την ανάγκη του. Κατέβασε το παντελονάκι του και κατούρησε. Η Ελενίτσα παραξενεύτηκε με την εικόνα αυτού που είδε. Έτρεξε λοιπόν στην μητέρα της για να μάθει περισσότερα για το τι ήταν αυτό που είχε ο Κωστάκης. Η μητέρα της την καθησύχασε λέγοντας της“Αυτό που έχει ο Κωστάκης είναι «πουλάκι». Όταν μεγαλώσεις και εσύ και γίνεις καλό κορίτσι, θα έχεις και εσύ ένα «πουλάκι». Αν πάλι γίνεις κακό κορίτσι, θα έχεις πολλά «πουλάκια».

Για «πουλάκια» λοιπόν ο λόγος μας σήμερα και τα διάφορα είδη τους που συναντάμε στο ζωικό μας βασίλειο:

ΦΙΔΙΣΙΟ: Είναι μια σπάνια ράτσα «πουλιού» με μακρινές ρίζες στην μαύρη ήπειρο. Πιθανόν προέρχεται από διασταύρωση πτηνού με φίδι. Το μήκος του ξεπερνάει τους 30 πόντους (υπολογισμένης και της κλίσης). Βέβαια το πάχος του δεν είναι ανάλογο. Είναι πολύ δύσκολο στον χειρισμό. Μπορεί κατά λάθος να σας μαστιγώσει η και να σας βγάλει και κανένα μάτι. Προσοχή επίσης μην σας πνίξει μια και μπορεί εύκολα να διεισδύσει στο βάθος του λάρυγγα. Δύσκολα βρίσκει ταίρι, γιατί όσο και αν καμαρώνει για το μέγεθός του, προκαλεί φόβο. Θέλει προσοχή από τον ιδιοκτήτη του να μην το πατήσει. Καλύτερα να το δένει στη μέση του.

ΒΡΩΜΙΚΟ: Το «πουλάκι» αυτό μισεί την καθαριότητα. Εκ των πραγμάτων τα «πουλάκια» αναπτύσσουν μυρωδιές αρκετά αποκρουστικές πολλές φορές. Αν λοιπόν είναι και βρόμικο, τότε καταλαβαίνετε. Η όψη του θυμίζει έντονα πατάτα που μόλις βγήκε από το χώμα. Παίζει συνήθως με βρόμικα «γατάκια». Ο χειρισμός τους πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικός και στα απαραίτητα αξεσουάρ χειρισμού προσθέστε γάντια και μάσκα οξυγόνου. Προσοχή! Ποτέ μη βάζετε στο στόμα ένα βρόμικο «πουλάκι».

ΚΑΘΑΡΟ: Το άκρως αντίθετο με το προηγούμενο. Αυτό, που το χάνεις που το βρίσκεις, συνεχώς είναι στην μπανιέρα, στον μπιντέ, στο νεροχύτη. Το αφεντικό του πάντα έχει ένα πακέτο μωρομάντηλα στην τσέπη για να το κρατάει καθαρό. Χρησιμοποιεί σαπούνι, σαμπουάν, αλλά και άλλα ειδικά σκευάσματα που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Ο χειρισμός του δεν απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή. Συνήθως συναναστρέφεται με εξίσου καθαρά «γατάκια». Αν συναντήσει βρόμικο το παρατάει ψάχνει για κάτι άλλο. Φιλήστε το, γλύψτε το, ρουφήξτε το άφοβα.

ΔΥΣΟΣΜΟ: Εδώ έχουμε να κάνουμε με μία άτυχη ράτσα πτηνού. Το «πουλάκι» αυτό δεν είναι βρόμικο. Πλένεται συνεχώς το φουκαριάρικο, αλλά από οργανικούς καθαρά παράγοντες αναδύει μια δυσάρεστη μυρωδιά. Γι’ αυτό είναι και συνεσταλμένο. Με λίγη υπομονή και μια μάσκα στις βαριές περιπτώσεις μπορείτε να του δείξετε την τρυφερότητα που του αξίζει. Συναναστρέφεται με εξίσου δύσοσμα «γατάκια» ή και βρόμικα μερικές φορές μιας και κάνει κάποιες υποχωρήσεις για να έχει κάποιο «γατάκι» να παίζει.

ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΟ: Περίπτωση εξαίσιου «πουλιού». Δεν του αρκεί η καθαριότητα. Έχει και το προσωπικό του άρωμα. Βέβαια με προσοχή, γιατί ως γνωστόν τα «πουλάκια» τσούζουν όταν έρχονται σε επαφή με τέτοια σκευάσματα. Το βρίσκεις να παίζει συνήθως με εκλεκτικά «γατάκια». Είναι η κατάλληλη περίπτωση για παιχνίδια με μεγάλη διάρκεια μιας και δεν προβληματίζει.

ΓΙΓΑΝΤΙΟ: Το «πουλί» αυτό είναι ότι έχει απομείνει για να μας θυμίζει την εποχή των βροντόσαυρων. Απίστευτο μέγεθος σε μήκος αλλά και σε πάχος. Προκαλεί το φόβο και τον τρόμο στα «γατάκια» μια και δεν μπορούν να το φάνε με τίποτα. Δεν χωράει πουθενά. Μέχρι και ο φιλόζωος ιδιοκτήτης του δεν έχει κλουβί να το βάλει. Μάλλον μια επίσκεψη στο Φουστάνο να τον βοηθήσει. Βέβαια δέχεται βροχή προτάσεις για ταινίες, φωτογραφήσεις αλλά και από τσίρκο. Τρόπος ιδιαίτερου χειρισμού δεν υπάρχει. Μακριά γιατί πονάει!

ΤΡΙΧΩΤΟ: Τα πτηνά έχουν πούπουλα. Αλλά έχουν και τρίχες. Το συγκεκριμένο «πουλάκι» το παρακάνει από την τρίχα. Δυσκολεύεσαι να το ξεχωρίσεις ανάμεσα στο δάσος που το περιβάλει. Αυτό είναι που το κάνει να φαίνεται και μικρό. Για αυτό το λόγο καταφεύγει στις κλαδευτικές μηχανές. Τον ιδιοκτήτη του δεν φαίνεται να τον απασχολεί ιδιαίτερα. Είναι γεμάτος από τρίχες, το «πουλάκι» να κοιτάξει τώρα; Στον χειρισμό του χρειάζεται προσοχή για να μην καταπιείτε τρίχες. Μπορεί άνετα να συναναστραφεί με τριχωτά «γατάκια» μιας και κατανοούν το πρόβλημα και μαδάνε το ίδιο πολύ.

ΞΥΡΙΣΜΕΝΟ: Είναι μια νέα μόδα να ξυρίζονται και τα «πουλάκια». Αδιανόητο στο παρελθόν αλλά εξαιτίας της μόδας που ξεκίνησαν τα «γατάκια» παρασύρθηκαν και τα πτηνά. Επίσης χρησιμοποιείται και σαν τρικ όταν το «πουλάκι» υπολείπεται σε ύψος. Τότε με μια αφαίρεση του τριχώματος αμέσως κερδίζει 1-2 πόντους κάνοντας ευτυχισμένο τον ιδιοκτήτη του. Στην αποτρίχωση χρησιμοποιείται ξυραφάκι μιας και άλλα αποτριχωτικά προϊόντα μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στα «πουλάκια».Επίσης ποτέ aftershaveστα «πούλια» Το παιχνίδι με αυτά τα «πουλάκια» είναι πάντα ευχάριστο.

ΜΕΛΑΜΨΟ: Είναι κατανοητό πως πρόκειται για ράτσες που προέρχονται βασικά από την Αφρική. Επιστήμονες εδώ και χρόνια προσπαθούν να εξηγήσουν τη γενετική σύσταση του DNAπου τα κάνει τόσο μεγάλα. Δεν βρίσκεις μελαμψό «πουλάκι» που να είναι μικρό. Αποτελούν τον φόβο αλλά και την κρυφή επιθυμία για όλα τα «γατάκια». Εκτός του άλλων έχουν να αντιμετωπίσουν τον φθόνο από τα «πουλάκια» των άλλων αποχρώσεων. Ρατσιστικά ανέκδοτα κυκλοφορούν κυρίως για τους ιδιοκτήτες του και λιγότερο για αυτά μιας και αυτά χρησιμοποιούνται κυρίως για εκφοβισμό.

ΡΟΔΑΛΑ: Είναι ένα «πουλάκι» που σφύζει από υγεία. Αν και συνδυάζει και άλλα χαρακτηριστικά εν τούτοις η ροδαλότητά του εκλαμβάνεται ως δείγμα καλής διάθεσης και προθυμίας για παιχνίδι όλες τις ώρες. Δεν απαιτεί ιδιαίτερους χειρισμούς και το συναντάς σε ιδιοκτήτες με καλή διάθεση και έτοιμους κάθε στιγμή. Προσοχή όμως γιατί η ροδαλότητα είναι κάτι που πρέπει να υπάρχει από μόνη της. Όσο και αν επιδιώξει ο ιδιοκτήτης του «πουλιού» να την αποκτήσει με άλλα μέσα δεν θα το καταφέρει και μπορεί να έχει οδυνηρά αποτελέσματα για το πτηνό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου